dilluns, 18 de novembre del 2013

"El viatge de la Maria" i "l'acadèmia d'especialistes"

La Fundació "Orange" ha produït uns vídeos per fer arribar a la resta de la societat el coneixement de l'autisme“EL VIAJE DE MARÍA” i "LA ACADEMIA DE ESPECIALISTAS". Es tracta d'uns curtmetratges d'animació realitzats pel dibuixant Miguel Gallardo, pare d'una filla amb autisme.
Espero que us agradin i us emocionin tan com a nosaltres i us ajudin a entendre una mica més les persones amb autisme així com també ser un mitjà per donar a conèixer aquest síndrome a altres famílies i, fins i tot, als mateixos alumnes.

dijous, 7 de novembre del 2013

Ajudem als nostres fills a prendre decisions


Els adults tenim la tendència, en general,  a evitar el fracàs, la frustració... Acostumem a dir als nostres infants que no han de plorar, no toquis que et faràs mal... protegir o sobreprotegir. Pensem que és la millor manera d´educar perquè  ens fa por que els infants pateixin. És necessari que canviem la nostra manera d'actuar  i enlloc d'evitar frustracions o fracassos donem als nostres nens l'oportunitat de superar situacions on puguin aprendre dels  seus conflictes.
La sobreprotecció fomenta una personalitat feble i  depenent dels adults. Facilita una baixa autoestima perquè no saben resoldre els seus propis conflictes i problemes i, fins i tot, pot potenciar un caràcter agressiu i violent perquè no toleren les frustracions. 
Els nens han d'entendre que poden ser feliços quan lluiten per allò que volen, donant valor a l'autonomia, als interessos propis, al respecte a lluitar per seguir endavant.






.

Guia per reflexionar

Hem trobat una guia per reflexionar, per pensar en positiu.  En ella hi podeu trobar les característiques dels nens i nenes fins als 18 anys, per poder comprendre el seu comportament, la importància del vincle afectiu, com afrontar i resoldre els conflictes del dia a dia.

http://www.savethechildren.es/docs/Ficheros/592/QuienTeQuiereAti_v3.pdf


dimarts, 5 de novembre del 2013

El procés lectoescriptor

Avui volem compartir amb vosaltres un vídeo del programa “Quèquicom” de Tv3. 
En Pere Renom, enregistra durant 7 mesos a la seva filla Gal·la, de 4 anys, que comença a aprendre a escriure.

Quan arriba el germà petit que passa amb el gran


La gran majoria de les famílies de l'escola sou famílies joves. Famílies que esteu en un moment "de creixement".  Quan neix el segon fill o  filla ens veiem més segurs perquè ja tenim l'experiència del primer però.....ens arriba el gran dubte..."....i què passarà ara amb el gran???"

Desitgem que aquest article us ajudi. 

http://criatures.ara.cat/pedrapapertisora/2012/10/11/i-quan-arriba-el-germa-petit-que-passa-amb-el-gran/

Les etiquetes